Mikä on hyvä ase aloittelijalle?

Ampumaharrastuksen aloittaminen vaatii tietämystä. Se onkin yksi niistä harrastuksista, joita ei voi aloittaa tuosta noin vain. Ensiksi täytyy miettiä, millaista ammuntaa haluaa harrastaa. On mahdollista käydä harrastamassa paintballia, piipahtaa ampumaradalla tai käydä vaikka metsästämässä. Aseitakin on moneen lähtöön aina pistooleista ilmakivääreihin ja sitä suurempiin ja tehokkaampiin aseisiin. Helpoin tapa on liittyä ampumaseuraan. Sitä kautta myös aseen hankkiminen onnistuu helpommin varsinkin nyt, kun lupien myöntäminen on kiristynyt. Etsi siis netistä omalla paikkakunnallasi toimiva ampumaseura, josta saat lisätietoa harrastukseen liittyen. Kokeneemmat harrastajat osaavat myös auttaa sopivan aseen valitsemisessa ja harrastuksen alkuun opastamisessa.

Aseluvan hankkiminen voi olla haastavaa

Aseluvan hakeminen on muuttunut viime vuosina. Hakemuksen jättämistä varten kannattaakin varata aika poliisilaitokselta. Näin hakemuksen saa suuremmalla todennäköisyydellä käsiteltyä yhdellä kertaa. Joissakin tapauksissa aselupaa varten täytyy käydä soveltuvuustesteissä, ja poliisi voi kutsua hakijan vielä erikseen haastatteluun. Näillä keinoilla pyritään varmistamaan, että hakija on varmasti soveltuva kantamaan asetta ja tietää, miten sitä käytetään oikein. Kaikki aseet täytyy myös viedä poliisille tarkastukseen. Nyt luvan hakemisessakin ollaan siirtymässä nykyaikaan: nyt on myös aselupien hakeminen muuttumassa sähköiseksi. Sähköisen hakemuksen avulla lupien myöntäminen sujuisi nopeammin ja lupien käsittely olisi tehokkaampaa. Kaikki soveltuvuustestit ja muut hakuprosessissa vaadittavat osiot on mukana sähköisellä hakukaavakkeellakin. Ne täytetään siis samaan aikaan hakemuksen tekemisen kanssa. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, että täyttää vaaditut kohdat, koska muuten hakuprosessi hidastuu huomattavasti ja voit joutua tekemään kaiken alusta.

Metsästäminen on suosittu harrastus

Metsästäminen on monen suomalaisen suosikkiharrastus. Yleensä metsästäjät jaotellaan riistan mukaan, eikä monikaan metsästä niin hirviä kuin lintujakin. Metsästyskorttia varten täytyy käydä testi. Metsästysseuraan pääset ainoastaan, jos sinulla on voimassa oleva metsästyskortti. Oikeanlaisen aseen hankkiminen riippuu siitä, millaista riistaa metsästetään. Hirvet ja muu suurriista vaatii haulikon, kun taas esimerkiksi lintumetsällä pärjää hyvin pienemmällä aseella. Ota siis selvää, millaisen aseen tarvitset. Apua saa helposti kysymällä kokeneemmilta metsästäjiltä. Jos olet innostunut metsästämisestä, eikä sinulla ole vielä kokemusta siitä, lähde ensin hirviporukan mukaan katsomaan touhua. Pärjäät hyvin, kunhan varustuksesi on maastovaatteet, oranssi huomioliivi tai vaikka lippalakki sekä kumisaappaat. Varaudu myös eväillä ja kahvipullolla, koska metsässä vietetään yleensä useita tunteja yhden päivän aikana. Vain kokeilemalla tiedät, onko metsästys sinua varten.