Tiesitkö, että airsoft on kotoisin Japanista?

Airsoft eli softaus on Japanista lähtöisin oleva taistelupeli. Tässä pelissä pelaajien tavoitteena on suorittaa erilaisia jännittäviä tehtäviä ja apuna käytetään aseita, jotka ampuvat muovisia kuulia. Tutustumme tässä artikkelissa hieman syvemmin airsoftin historiaan ja juuriin.

Lajin japanilaiset juuret

Kuten edellä jo todettiin, lajin juuret juontavat Japaniin. 1980-luvulla japanilaiset aselait kielsivät hallussa pitämästä suurinta osaa oikeita tuliasetyyppejä. Aseharrastajat tietysti kaipasivat tästä huolimatta mahdollisuutta päästä mittelemään ampumataitojaan ja harjoittelemaan ampumista. Ensiksi airsoftissa yritettiin käyttää monia erilaisia aseita useiden erilaisten kokeilujen epäonnistuttua. Lopulta lajin suosituimmaksi asemalliksi nousivat aseet, jotka toimivat ilmanpaineella ja jousella ja ampuvat muovisia kuulia. Tokyo Marui, joka tunnettiin jo 1990-luvun alkupuolella kauko-ohjattavista autoista, onnistui kehittämään ensimmäiset automaattikuula-aseet, jotka toimivat sähkömoottorilla. Esimerkiksi FAMAS-replika on Tokyo Maruin kehittämä ase. Kun sähkötoimiset aseet tulivat laajemmin markkinoille, alkoi myös kiinnostus airsoftia kohtaan levitä yhä laajemmalle.

Tutustu myös muihin japanilaisiin lajeihin

Jos Japani alkoi softauksen myötä kiinnostaa, kannattaa tutustua myös muihin japanilaisiin lajeihin! Japanista löytyy nimittäin paljon mielenkiintoisia lajeja ja maan kulttuuriin liittyy muutakin mielenkiintoista ja tutustumisen arvoista! Myöskään japanilainen keittiö ei jätä nälkäiseksi, joten siihenkin kannattaa ehdottomasti tutustua!

Esimerkiksi aikido, judo ja karate ovat klassisia japanilaisia urheilulajeja, jotka ovat mielenkiintoisia ja koukuttavia lajeja. Aikido kuuluu japanilaisiin budo-lajeihin ja sen kehitti Morihei Ueshiba. Lajin juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. Lajille on ominaista pyrkimys mukautua hyökkääjän liikkeeseen ja voimaan sekä sen hyväksikäyttäminen johdattamalla.

Myös judon juuret ovat Japanissa. Tämä kamppailulaji kehitettiin jo 1880-luvulla ja sen perustajana pidetään Jigoro Kanoa. Judo on saanut vaikutteita jujutsusta ja sen nimi tarkoittaa pehmeää tai joustavaa tietä sekä taitoa antaa periksi. Judotekniikoissa nähdään heittoja, sidontoja, käsilukkoja sekä kuristuksia.

Karate on kotoisin Okinawasta ja sitä on kutsuttu myös nimellä karate-do. Karate tarkoittaa tyhjää kättä. Okinawa on saman nimisellä saarella sijaitseva kaupunki. Matkailijalle saari näyttäytyy varsinaisena paratiisisaarena, joten jos haluat lähteä tutustumaan karaten syntysijoihin, tarjoaa Okinawa tähän upeat puitteet!