Airsoft-harrastus maanomistajan näkökulmasta

 

Airsoft-harrastusta varten tarvitaan tietysti sopiva pelipaikka, joka voi sijaita joko ulko- tai sisätiloissa. Julkisilla paikoilla airsoftia ei saa pelata eikä sen pelaaminen kuulu jokamiehenoikeuksiin, minkä vuoksi sen pelaamiseen tarvitaan lupa maanomistajalta. Jos siis omistat maata, saatetaan sinulta kysyä lupaa tällaiseen toimintaan ja saatatkin olla tilanteessa, jossa et oikein tiedä, mitä tähän pyyntöön vastaisit. Tälle sivulle on koottu ajatuksia airsoftista maanomistajan näkökulmasta.

Tee pelisäännöt selviksi airsoft-pelin järjestävän tahon kanssa

Tavallisesti airsoft-pelejä järjestävät luotettavat tahot, jotka voivat olla esimerkiksi rekisteröityneitä yhdistyksiä tai vaikkapa epävirallisia peliporukoita. Yleensä järjestäjät ovat aikuisia, vaikkakin toisinaan nuoretkin henkilöt saattavat ylläpitää alan yhdistyksiä tai lajitiimejä. Pelisäännöt kannattaa tehdä silti selviksi alusta lähtien. Lupa alueen käyttöön kannattaa laatia kirjallisena. Roskien siivoamisesta kannattaa sopia, samoin kuin siitä, ettei luontoa vahingoiteta pelin tiimellyksessä turhan takia.

Turvallisuusnäkökohdat tulee huomioida asianmukaisesti ja pelien tulee olla luvallisia. Jos tarjoat innokkaille harrastajille mukavat puitteet lajin harrastamiselle, voit samalla olla mukana luvattoman pelaamisen vähentämisessä. Tällaistakin nimittäin valitettavasti tapahtuu esimerkiksi joutomailla.

Hajoavatko airsoft-kuulat luonnossa?

Yleensä airsoftissa käytetään kuulia, jotka on valmistettu biomateriaaleista. Näin ollen ne hajoavat luonnossa. Muovisiakin kuulia käytetään toisinaan, mutta näitä ammutaan huomattavasti harvemmin kuin biokuulia. Lentäessään kuula saattaa jättää jälkensä puiden lehtiin sekä pienimpiin oksiin, mutta puiden kaarnaan kuulista ei jää merkittävää jälkeä.