Airsoft-aseita voi myös vuokrata

 

Jos airsoft-harrastus kiinnostaa, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta hankkia omaa asetta, voi aseen myös vuokrata. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto siinäkin tapauksessa, että haluat kokeilla harrastusta kertaluonteisesti tai et ole vielä varma, haluatko jatkaa harrastusta pidempään. Vuokra-aseita hankitaan usein myös esimerkiksi kaveriporukan virkistäytymisiltoja varten. Vuokraaminen on siis fiksua monessakin tilanteessa.

Mistä löydän airsoft-aseita vuokralle?

Airsoft-aseita vuokraavia tahoja löytyy myös netistä. Monet näistä tahoista tarjoavat muunkinlaisia harrastuksessa tarvittavia tuotteita, kuten kaasua, kuulia tai erämuonaa. Vuokrahinnat vaihtelevat. Perushinta saattaa olla esimerkiksi 30 euroa, mutta kannattaa varmistaa, mitä tämä perushinta pitää sisällään. Erityisen tärkeää on varmistaa, kuinka moneksi vuorokaudeksi saat aseen käyttöösi perushinnan maksettuasi ja lasketaanko aseen toimituspäivä vuokra-aikaan. Lisäksi kannattaa varmistaa, mitä varusteita vuokrahinnan maksamalla saa.

Jos tarvitset asetta kauemmin mihin perushinnan maksaminen oikeuttaa, kannattaa selvittää, onko asetta mahdollista vuokrata myös pidemmäksi aikaa ja jos on, niin kuinka paljon lisävuorokauden vuokra maksaa. Jos tarvitset erikoismallista asetta, saatat joutua maksamaan tästä perusvuokrahintaa enemmän. Selvitä myös, joudutko maksamaan vuokran lisäksi toimitus- ja käsittelykuluja ja sisältävätkö nämä palautuksen. Aseita vuokraavan tahon tilausohjeisiin kannattaa paneutua huolella.

Osa yhdistyksistä vuokraa aseita

Myös osa airsoft-alan yhdistyksistä tarjoaa airsoft-aseita sekä -tarvikkeita vuokralle. Kannattaakin selvittää omasta tai lähimmästä yhdistyksestä, olisiko sieltä mahdollista saada vuokra-asetta.