Airsoft-aseharrastus voi olla myös kansainvälistä toimintaa

 

Jos suomalainen peliskene alkaa turhauttaa vaatimattomalla tarjonnallaan, kannattaa harkita mahdollisuutta osallistua airsoft-peleihin ulkomailla, jossa tarjontaa riittää laidasta laitaan. Tällöinkin on hyvä tutustua kohdemaan lainsäädäntöön kyseisen harrastuksen osalta. Euroopassa suhtaudutaan nimittäin maasta riippuen yllättävän eri tavalla airsoft-harrastukseen. Erityisen tiukka lainsäädäntö on Saksassa, jossa esimerkiksi airsoft-aseille asetetut standardit ovat yllättävän kovat. Jos siis aiot suunnata Saksaan pelaamaan, varmista etukäteen, ettei asettasi pidetä Saksassa laittomana.

Matkailu avartaa myös airsoft-skeneä

Airsoft-harrastus on erinomainen ja antoisa harrastus siinäkin mielessä, että voit helposti laajentaa peliskeneä matkustamalla Suomen rajojen ulkopuolelle. Matkailun sanotaan avartavan ja tässä harrastuksessa se todellakin avartaa mahdollisuuksia. Itse asiassa monet vanhemmat alan harrastajat ovat pitkään suosineet ulkomaisia pelikenttiä. Tähän on vaikuttanut suurelta osin se, että kotimaassa pelien määrät ovat olleet viime aikoina valitettavan vähäiset.

Minne intohimoisen airsoft-pelaajan kannattaa suunnata pelimatkalle ja miksi matka kannattaa?

Jos kotimaan peliskene alkaa tuntua liian rajalliselta, mihin sitten kannattaisi matkustaa keräämään aivan uudenlaisia elämyksiä lajin parissa? Suomalaiset alan harrastajat ovat perinteisesti suosineet sekä Viroa että Ruotsia. Molemmat maat sijaitsevat lyhyen ja edullisen matkan päässä ja tarjoavat kotimaata enemmän vaihtoehtoja alan intohimoiselle harrastajalle. Erityisesti Ruotsissa pidettävät Berget-tapahtumat ovat olleet suomalaisten alan harrastajien suosiossa.

Ulkomailta löytyy hyvin erilaisia pelimahdollisuuksia. Osa peleistä on suuria mättöpelejä, kun taas osa peleistä kestää monta päivää. Osassa tapahtumista korostuvat LARP-elementit. Vaikka Saksan lainsäädäntö onkin lajin harrastamisen osalta melkoisen tiukka, löytyy maasta silti suuri lajin harrastajakunta. Myös Saksa voi siis olla erinomainen vaihtoehto miettiessäsi seuraavaa matkakohdetta airsoft-pelaamista silmällä pitäen. Saksassa järjestetään erityisen suuria pelejä, joihin saattaa osallistua jopa 1 000 pelaajaa. Pelimaksut saattavat olla Saksassa aika korkeita, mutta usein myös pelien puitteet ovat erinomaiset, jolloin hinta-laatusuhdetta voidaan pitää melko hyvänä.

Jos pidät erityisesti isoista airsoft-peleistä, voi myös Tshekki olla oivallinen matkakohde. Maassa järjestetään esimerkiksi sotilashenkisiä pelejä. Myös Tshekkeihin pääsee Suomesta helposti suorilla lennoilla.