Erilaiset Ilmasota aseet

Suomalaisten suosiossa on aina ollut erilaiset seikkailupelit, kuten larppaus, paintball, roolipelit ja ilmakuulasota eli softaus. Jokaiselle näistä lajeista on oma kannattaja- ja pelaajakuntansa, ja ne ovat keskenään kaikki täysin erilaisia. Erityisen kiinnostava peli on kuitenkin softaus, joka on Japanista kotoisin oleva taistelupeli. Se on viimeisten vuosien aikana kasvattanut tasaisesti harrastajamääriä, ja maassamme järjestetään nykyisin suuriakin air-soft, jotka houkuttelevat harrastajia aina ulkomailla asti.

Softaus on käytännössä strategiapeli, jonka ideana on erilaisten tehtävien suorittaminen. Näiden tehtävien apuna pelaajat käyttävät apuna aseita, jotka ampuvat pieniä kuuden millimetrin kokoisia muovikuulia. Tehtävät voivat olla lipunryöstöä, linnoituksen valloitusta tai taistelua viimeiseen mieheen asti. Softaus on kuitenkin tiimityötä, jossa tärkein asia on pelaajien kyky toimia yhtenä joukkueena. Tämän takia peli ei ole vain aseiden paukuttelua, vaan suurempi painopiste suuntautuu taktiikoihin ja strategioihin sekä pelin aikana pelin lukuun ja kykyyn tehdä muutoksia pelitapahtumia tuoksinassa.

Air-soft -aseet

Softauksessa käytetään hyvin erilaisia aseita, eikä pelaajien ole välttämätöntä käyttää samaa asetta. Aseissa on monia eroavaisuuksia liittyen niiden tekniikkaan ja ulkonäköön. Aseet voidaan kuitenkin jakaa neljään eri luokkaan, jotka ovat sähkö-, paineilma-, kaasu-, ja jousikäyttöiset aseet. Riippuen aseesta, asennetaan niihin eri painoisia kuulia. Aseet pyrkivät luonnollisesti jäljittelemään oikeiden aseiden ulkonäköä, mistä johtuen yleisimmät aseet ovat pistooleita, rynnäkkökivääreitä, tarkkuuskivääreitä, haulikoita ja konepistooleja. Kokeneille pelaajille on olemassa toki myös sinkoja ja konekivääreitä. Tämän lisäksi pelaajille on mahdollista hankkia myös erilaisia miinoja ja kranaatteja, ja jopa panssarivaunuja. Niillä voi esimerkiksi räjäyttää rakennuksen ovet tai suunnata niiden voima toisia pelaajia kohtaan. Softausta harrastetaan myös pimeällä, jolloin aseisiin on mahdollista asentaa lasertähtäimiä ja kiikaritähtäimiä.

Aseiden hinnoissa on luonnollisesti eroja ja kaikkein halvimpia ovat luonnollisesti jousikäyttöiset aseet, jotka toimivat mekaanisesti. Jousikäyttöisiä pistooleita saa halvimmillaan muutamalla kympillä.Kaikkein monimutkaisempia aseita ovat luonnollisesti sähköaseet, jotka toimivat moottorin voimalla. Ne saavat voimansa aseeseen kiinnitettävästä akusta. Ne perustuvat vaihdelaatikkoon, jonka avulla pelaaja voi esimerkiksi vaikuttaa tulinopeuteen. Kaikkein kätevimpiä aseita ovat kaasuaseet, joita on olemassa blow-back ja non-blow-back pistooleita, sekä erilaisia kiikarikivääreitä ja tavallisia kivääreitä.